Vikten av ett rent och välstädat kontor

By admin, 2016-08-31

Ett rent, fräscht och välorganiserat kontor ger intrycket av att verksamheten är professionell och seriös. Kunder och andra besökare som kommer till platsen blir positivt inställda och trivs, vilket kan vara avgörande vid exempelvis affärsuppgörelser. En bra ordning och hygien är dessutom viktig för arbetsklimatet och medarbetarnas trivsel. Det kan vara en god idé att ta hjälp av en extern firma för att få det kontor alla vill ha.

Det är arbetsgivaren som ansvarar för arbetsmiljön på en arbetsplats. För arbetsmiljöns skull är det otroligt viktigt med ett rent och välstädat kontor. Även andra biutrymmen är förstås lika viktiga. Genom att hålla rent ökar trivseln, vilket kan bidra till bättre effektivitet och arbetsklimat. Dessutom minskar en god hygien risken för smittor och onödig sjukfrånvaro. Om personalen själv ska städa finns risken att de ordinarie arbetsuppgifterna blir lidande. Ibland finns helt enkelt inte tiden och fokus kan hamna på fel saker. Genom att anlita ett städföretag som städar kontor och allmänna utrymmen på företaget kan personalen ägna sin tid åt sina verkliga arbetsuppgifter  och man kan dessutom känna sig trygg i att städningen blir utförd av någon med specialistkompetens inom området. Personalen på städfirman har lärt sig tekniker, vet vilka platser som ofta missas och har både städredskap och rengöringsmedel som är anpassade efter ändamålet.

När man anlitar ett städföretag bör man först och främst kontrollera att det är ett seriöst företag. Genom att ta referenser från tidigare kunder kan du bilda dig en uppfattning om företagets kompetens och förmåga att slutföra de uppgifter man kommit överens om. Se även över att det finns giltig F-skattsedel och liknande. Innan du anlitar hjälp med kontorsstädning bör du fundera över vilka behov som finns. När du skickar efter offertförfrågan bör du vara så noggrann som möjligt med detaljer om uppdragets omfattning, vad som ska städas, hur ofta, storlek på lokaler och övriga behov och önskemål från företagets sida.