Vår viktiga sömn

By admin, 2019-12-27

Att vår sömn är viktig för oss är vi nog medvetna om. Däremot så kanske vi inte alltid lyckas med att alltid få den sömn som vi så väl behöver. Det kan vara av olika anledningar som vi kan sova dåligt om nätterna. Att sova dåligt om nätterna kan få ödesdigra konsekvenser så det gäller att vi gör vad vi kan för att sova gott.

Hur mycket sömn som vi behöver kan variera väldigt mycket och en del klarar av att sova mindre än vad andra gör. Mellan 6 till 9 timmars sömn är vad en vuxen person behöver skriver vårdsidan 1177. Det är viktigt för vår hälsa med regelbunden sömn. Det kan finnas olika parametrar till varför man inte kan sova och det gäller att man tänker över sin situation om det är något som gör att man sover dåligt. Det kan vara stress och krav från andra som gör att man har svårt att sova.

Se till att skapa en skön miljö i ditt sovrum. Din säng ska var av den kvalitén att du nästan längtar tills du får går att lägga dig. Om du precis har köpt en ny säng så kanske det räcker med att du gör ett besök hos Sängjätten och beställer ny bäddmadrass till din säng. När du fått hem din madrass så se även till att regelbundet byta sängkläder. Att få lägga sig när det är renbäddat i sängen är något som gör att man sover gott. Se även till att plocka bort saker som kan störa dig när du ska sova.