Starta din egen städfirma

By admin, 2015-11-25

Om du är intresserad av att starta ditt eget städföretag finns det några saker som är bra att fundera på. Den första är egentligen att komma fram till vilken sorts städning du vill ägna dig åt. Många städfirmor är nämligen specialiserade på ett visst område, exempelvis trappstädning eller sanering. Kanske vill du rikta in dig på vanliga husstädningar någon gång i veckan? När du kommit underfund med vilken sorts städning du vill syssla med är det bra att se över marknaden. Kanske är marknaden redan mättad på exempelvis trappstädning? I så fall kan det vara smart att byta inriktning. Genom att utforska marknaden får du även snabbt en uppfattning om vad du kan ta betalt.

För att dina framtida kunder ska kunna känna sig trygga med ditt företag är det fördelaktigt att starta en egen hemsida till din verksamhet. Utforma den så professionellt som möjligt, så att du kan hänvisa till hemsidan utan problem. Har du en hemsida kan du dessutom göra reklam genom att länka dit. Reklam är något som många företag får problem med – var ska man egentligen marknadsföra sig? Om du finns på sociala media kan de olika kanalerna vara utmärkta ställen att länka till din hemsida på.

Pappersjobbet

Att driva ett eget städföretag är roligt, men det kan även vara utmanande, särskilt när det kommer till pappersarbetet. Som egenföretagare behöver du fakturera och bokföra själv. Men som tur är finns det bra tjänster som du kan ta hjälp av. Istället för att försöka spara alla pappersfakturor i olika pärmar kan du istället samla allt på samma ställe online. Detta gör saker och ting enklare och du slipper röran. Skulle du till exempel befinna dig utomlands är detta en väldigt bra tjänst eftersom du alltid kan komma åt dina fakturor.