Små knep för miljövänligare företag

By admin, 2019-10-18

En del företag bygger helt på idén att de ska tillföra något till miljön. Eller så bygger alla delar av företag på miljövänliga metoder och produkter. Så kan tyvärr inte verkligen se ut för alla. Men alla företag kan göra något för att hjälpa miljön och klimatet på traven, oavsett vilken bransch man är verksam inom!

Återvinning

Se till att allting återvinns. Majoriteten av alla kontor idag har redan pappersinsamling för kopierade dokument. Men istället kanske ni inte har källsortering av matavfallet. Fråga hyresvärden om möjligheten att få ett matavfallskärl att slänga matfallen i, samt möjlighet att göra en smidigare sortering. Inget på företaget kommer vilja ta på sig ansvaret att ta med kartonger från hundra mikrorätter till återvinningsstationen. Lokalen borde ha anpassade kärl där ni kan sortera ett skräp rätt.

Uppmuntra anställda

Goda förändringar som sker på jobbet kan leda till positiva förändringar i hemmet. Om företaget föregår med gott exempel, kommer era anställda att ta efter och upprätthålla de miljövänliga vanorna hemma. Såsom att bli bättre på att sopsortera hemma.

Ni kan också bjuda på frukt och grönsaker utefter säsong istället för att alltid ha samma frukter i fikarummets fruktskål. En snabb googling visar vilka frukter och grönsaker som är i säsong just nu och därmed miljövänligare att äta. Nu under vintern är exempel citrusfrukter i säsong, passa på att bjuda på smakrika apelsiner, satsumas och mandariner!