Skapa ditt eget spa i hemmet

By admin, 2016-06-08

Vad kan vara med avslappnade än ett eget spa? Det är ingen kö eller trängsel i bubbelpoolen och du kan slappna av helt naken i bastun utan att känna dig uttittad! Det är bara några av fördelarna med att skapa en egen fristad direkt i hemmet.

Se till att du har utrymme att avvara. Hur man bygger och vad man inkluderar i sin relaxavdelning beror till stor del på hur stor yta man har att röra sig med. Men huvudpunkterna borde vara en jacuzzi, en bastu och en stor dusch. Kan man få in några solstolar och avlastningsbord får frukt och dryck är det ännu bättre!

För att få ett bra tätskikt som ingår i din försäkring, ska man helst gå genom hantverkare när man skapar våtrum. Man kan dock spara pengar på att göra det själv. Så länge man är noggrann och följer branschreglerna från GVK kan det gå bra. Prata gärna med ditt försäkringsbolag innan du börjar.

Sedan kommer det roliga: att välja material och inredning. För den del ska relaxavdelningen vara hypermodern medan andra hellre söker sig närmare naturmaterial såsom sten och bambu. Här är det den egna smaken som styr och ställer.

Du kan köpa en byggsats till bastun om du inte vill göra enligt en egen ritning. Det är så klart lättast att göra en platsbyggd bastu med anpassade mått, men det är lite mer avancerat. Med en egen byggsats har du alltid garantier och vetskapen om att resultatet blir en fullt fungerande bastu.

En jaccuzzi är en kostsam affär, men om man håller ögon och öron uppe kan man hitta dem begagnat. En del byter ut sin fullt fungerande jaccuzzi bara för att det är en äldre modell. Alternativ nöjer man sig med en stor och härlig dusch. Duschen kan vara en kabindusch med ångfunktion, eller så bygger man upp en enkel duschvägg för en lite mer öppen planlösning.