Renovering och städning

By admin, 2015-10-27

Renovationer kommer ju naturligtvis i en hel del olika utsträckningar, men om det är något de flesta har gemensamt så är det att det kommer att behövas städas rejält efter dem.

Stora renovationer som badrum och kök kommer att inte bara skapa en hel del oreda i själva rummet, det kommer även kasta upp mängder av damm i luften som sedan färdas till resten av huset. Ett sätt man kan minimera detta är att sätta upp ett plastskynke i alla dörröppningar.

Dammet som kastas upp kommer att lägga sig mer eller mindre som en hinna över alla ytor det kommer åt, och då det kan vara riktigt fint damm är det inte alltid lätt att se innan man faktiskt börjar rengöra ytorna.

Just eftersom dammet kan vara så fint är det alltid bäst att ha på sig en ansiktsmask och skyddsglasögon, annars letar det sig in i både lungor och ögon där det kan skapa en hel del irritation.

Har man anlitat eller funderar på att anlita en hantverkare. Så är det bäst att höra med dem hur mycket av städningen som ingår i renoveringen. Chansen är ganska stor att de bara plockar bort efter sig och kanske sopar ihop det värsta.

Av denna anledning kan man överväga att även anlita en städfirma som tar sig an arbetet som uppstår efter en renovering. De har kunskapen som behövs för att städa ordentligt, damm kan trotsa allt ta sig in i många utrymmen kan inte annars tänker på.

Ser man bara till att få det städat ordentligt efter en renovering kommer man inte att få några problem i dagarna som följer.