Nya tider i vardagsrummet

By admin, 2020-06-24

Heminredning spelar en stor roll för hur vi mår. Hemmet ska vara vår trygga punkt i vardagen, där vi kan koppla av och vara oss själva. Då måste vi också omge oss med en miljö som är inbjudande och behaglig, både för synen och för våra andra sinnen. Ett rum där många av oss tillbringar mycket tid är vardagsrummet, som ofta är rymligt och utgör husets hjärta. Här kanske vi sitter och läser, tittar på TV, pratar i telefon, fikar samt umgås med familj, vänner och andra gäster. Därför vill vi med vardagsrummet gärna visa upp bostaden från sin allra bästa sida.

Uppdatera med något nytt?

Inredningen i ett gemensamt hem består ofta av lite hopplockade föremål, från båda partners tidigare bostäder. Och vardagsrummet är inget undantag. Därför kan det efterhand vara en bra idé att ta sig en närmare titt på hur möblemanget egentligen ser ut, och kanske uppdatera med något nytt och spännande. I vardagsrummet skulle detta kunna vara en nyckelmöbel, som en bekväm soffa eller en bättre möbel för TV eller stereoanläggning. Men lika gärna kan du fundera på mindre föremål, som ett stilrent sidobord, vaser, textilier eller dekorativa krukor till era plantor och krukväxter. Ett annat tips är att se över belysningen som helhet.

Hitta grundstilen

Innan du går in på att leta accessoarer till ditt vardagsrum bör du dock fundera över vad det är för grundläggande stil du vill åstadkomma. Kanske ska ni måla eller tapetsera om till att börja med, eller ändra hela rummets layout. Idag är den skandinaviska stilen populär över stora delar av världen, med dess ljusa färgskala och vackra naturmaterial av hög kvalitet – inte sällan i kombination med element från Asien, bland annat Japan. För dig som tycker om denna typ av estetik är skandinavisk design ett bra alternativ, bland annat på grund av att det är både långsiktigt och tidlöst till sin karaktär.