Marknadsför dig själv för ett arbete

By admin, 2019-03-29

För en del så kan det kännas jobbigt att marknadsföra sig själv för ett arbete. För andra så är det inga som helst problem att göra detta. Det är något som du kan få hjälp med och träna upp inför en jobbansökan. Det är viktigt att du känner dig säker på dig själv och det du kan.

Att öva på en anställningsintervju ensam kanske kan kännas lite konstigt men det är egentligen inte alls något som är konstigt. Prata högt så du lär känna din egna röst. Ställ frågor till sig själv och svara naturligt och ärligt. Överdriv aldrig dina egna kunskaper och förutsättningar, detta kommer att genomskådas om du får arbetet. Att skriva ett personligt brev gör att du får större frihet att sitta och fundera på vad som du ska ta med. Det finns bra hjälp på nätet där du kan ladda hem färdiga exempel och mallar på snygga brev.

Det gäller att ha bra självförtroende och veta vad man är bra på när man söker ett arbete. Mycket är beroende på vilken typ av tjänst som söks. Framförallt så gäller det att hitta lämpliga arbeten som passar och matchar din utbildning eller erfarenheter. Det finns många ställen att leta efter arbeten, det är idag inte bara Arbetsförmedlingen som finns för att söka efter jobb. Blocket jobb är en av flera ställen där du kan kolla upp för att hitta aktuella arbeten. Även LinkedIn kan vara ett ställe där du kan hitta ett arbete som passar dig.