Längtan efter en graviditet

By admin, 2020-09-21

Många kvinnor (och män) längtar efter en graviditet, det är något alldeles speciellt med att skapa liv tillsammans. En del blir gravida snabbt och enkelt, medan det tar lite längre tid för andra. Därför är det alltid klokt att räkna med att det kan ta lite tid innan ni får ett plus på graviditetstestet. Vi ska i det här inlägget ge dig tips om vad ni bör tänka på.

Att tänka på när ni planerar graviditet

Det finns många tips om hur du enklare blir gravid och en del av dem är mer självklara än andra. Det är viktigt att få i dig vitaminer om mineraler, speciellt e-vitamin, järn och jod. En annan faktor som spelar roll är stress, om du vet med dig att du stressar mycket är det klokt att försöka stressa ner. Du bör också hålla koll på din vikt.

Få hjälp med att bli gravid

I vissa fall kan du behöva vissa hjälpmedel för att göra det enklare att pricka in rätt dagar då du är fertil. Att använda ägglossningstest för att hjälpa till kan vara mycket effektivt, de ger utslag på de dagar då chansen är som störst för dig att bli gravid. De fungerar precis som graviditetstest och finns i smidiga flerpack. Att äta tillskott av folsyra kan också hjälpa till.