Lagerbehov i företaget

By admin, 2018-09-07

Det är långt från alla företag som behöver ett lager, men när detta behov dyker upp är det ofta en viktig del av verksamheten. Att hitta en bra lagerlokal är inte alltid det lättaste. Många faktorer spelar en roll i valet av lagerlokal och en del har fler krav än andra.

Till att börja med kan det finnas ett behov av att lagret ligger tillräckligt nära företaget, speciellt om personal regelbundet behöver resa mellan dessa två platser. Att då resa långt mellan företagets huvudarbetsplats och lagret kan komma att kosta mycket tid i det långa loppet.

Det kan också vara fallet att lagret behöver ligga nära placerat leverantörer eller kunder man levererar till. Detta kan således försäkra om snabba leveranstider och bättre support.

Behovet av temporära lagerlokaler dyker också upp titt som tätt. I dessa fall finns det speciella tillverkare att hallar man kan montera upp och ta sedan ta ned för att använda igen en annan gång och även på en annan plats. Detta kan man exempelvis se på byggarbetsplatser och liknande där man kan behöva ha tillgång till en mängd material på plats men inte vill ha det liggandes utsatt för väder och vind.