Julbestyr – håll ned stressnivåerna

By admin, 2015-12-02

Jul kan vara en riktig hektiskt tid då mycket ska tas itu med, medan vardagslivet fortsätter och också ska få plats någonstans.

För att minska vardagsstressen är det många som väljer att anlita människor som hjälper till i hemmet. En städfirma kan komma och städa varje vecka, men också anlitas för att göra bara en storstädning om året om man så önskar. Du slipper bry dig om städningen och får tid över till andra saker.

Men under december månad går det förstås redan en hel del pengar fastän man tror att det kommer att shoppas lite mindre än i fjol. Det kanske orsakar en del stress att lägga ut pengar på städ. Istället kan man då välja att göra det själv men på ett smart och stressfritt sätt.

Försök att engagera hela familjen i julbestyren så du inte tacklar allting själv bara för att. Skapa ett städschema som kan sträcka sig över flera dagar så ni kan göra det i lugn och ro, utan att förlora alla fritid efter skola och jobb.

Gör julshopping enklare: bestäm dig vad du ska köpa åt folk innan du ger dig ut på stan eller innan du söker på nätet. Det går fortare att gå i butiker om du vet vad du letar efter. Vill man påskynda det ännu mer kan man be om hjälp så fort man kliver in i butiken. Personalen plockar fram det du behöver och du betalar: plötsligt tar det inte mer än fem minuter att köpa en julklapp åt någon!