Inredningstrender 2020

By admin, 2020-07-27

Många av oss har nog spenderat mer tid i våra hem än vad vi hade väntat under det senaste halvåret. Kanske har det inneburit att du blivit sugen på att förnya och förändra, faktum är att man kan se att inredningen och renovering är två områden som vi lagt mycket pengar på under senaste tid. Alla människors smak är såklart unik, men vi har samlat de senaste trenderna för att du ska få lite extra inspiration inför höstens hemmamys.

Naturmaterial har blivit allt mer populärt, trä, jute, återvunnen plast. Trenden säger också att naturmaterialen gärna får vara så obehandlade som möjligt för att ge en råare känsla. Tänk omålade stolar, jutemattor och korgstolar med mycket textilier i neutrala färger. En annan trend som går hand i hand med naturmaterial är grönska, vi vill inreda med växter. Fulla fönsterbrädor med gröna växter men också på bord och större växter i golvkrukor. Hantverket börjar också att leta sig in i våra hem på nytt. Keramikkrukor, vaser och köksinredningen. Vi verkar vilja söka oss tillbaka till det genuina och enkla, även om många inredningsprodukter är allt annat än enkla. Färgvalen är också sobra och naturnära såsom grönt, blått, gult, sand och terrakotta.

Oavsett trenderna är det viktigaste att du hittar det som passar dig och ditt hem. Kanske kan du förändra sådant som du redan har hemma. Genom exempelvis textiler så kan många rum genomgå en stor förändring. Är man sugen på någon ny inredning så kan man börja med att se över det man redan har och fundera på om de exempelvis kan målas om eller slipas ner och göras mer neutrala. Om man ändå har ett sug efter att förändra så rekommenderar vi ett besök på loppis. Där går det att hinna fina och unika föremål som kan pigga upp inredningen i hemmet.