Innan olyckan är framme

By admin, 2017-07-26

Alla som bor i egen fastighet vet att förr eller senare så kan olyckan vara framme, det kan vara att elektricitet slutar fungera eller i värsta fall bli översvämning i källaren eller något badrum. Att vara förberedd innan olyckan är framme kan vara värt hur mycket som helst.

Vatten och avlopp

Man kan inte vara förberedd på allt men mycket kan man åtgärda och se till så att det inte händer något otrevligt. Stopp i avloppet kan vara en sak som man kan enkelt motverka att det händer. Avlopp och vattenstammar behöver ses över förr eller senare och det kan vara i behov av spolning eller renovering efter flera års användande.

Dränering av huset

Att dränera runt huset är en nödvändighet om man vill slippa fukt i källare. Det kan vara ett rätt omfattande arbete med att dränera runt ett hus och har du inte kunskapen och tillgång till lite större maskiner så rekommenderas du att ta in hantverkare som hjälper dig att gräva runt huset. Viktigt är att du kontaktar din kommun om var du ska koppla in den dräneringsledning du lagt.

Tak och vindskivor

Likaväl som dränering är viktig för att inte fukt ska ta sig in i källare så är tak och vindskivor viktiga så det inte regnar i och skada huset från ovansidan. Att byta vindskivor är ingen större konst och det finns bra information på nätet hur du ska göra. Tak däremot är ett mer omfattande arbete, kanske du inte behöver byta ut hela taket utan kan byta ut enstaka taktegel om du har detta. Tänk dock på säkerheten då du är på hög höjd och arbetar.