Få tid över till annat

By admin, 2015-12-03

Det finns många som stressar och tycker att dom har för lite tid för att umgås med sin familj eller sina vänner. Det kan vara ett stressigt schema på jobbet som gör att man blir tvungen att jobba över lite nu och då. Och det kan vara barnen och ens egna fritidsintressen som gör att tiden känns ansträngd.

Vad man kanske bör göra är att titta över på vad man kan dra ner på i tid. Finns det möjlighet att skära i sina fritidsintressen eller försöka förändra på jobbet så att man inte behöver jobba över lika mycket. Ta ett snack med din chef om hur ni kanske kan förändra arbetet.

StädhjälpFundera också på om ni kanske skulle kunna använda er av någon form av städhjälp hemma som gör att ni får mer tid över till era egna aktiviteter och mer tid till att umgås som familj. Den avlastningen med städhjälp kanske räcker för just er familj att få mer tid tillsammans.

Planera matinköp och ta söndagseftermiddagarna till att laga mat för kommande vecka, planera och laga alla luncher och middagar så går det mycket fortare när ni ska fixa middagen för varje veckodag. Skriv matsedel tillsammans med hela familjen och gör en shoppinglista som ni åker iväg och storhandlar för hela veckan.

Många småsaker som man förändrar kan göra att helt plötsligt så känns det som om ni får tid över och det är ju fantastiskt om ni helt oplanerat kan bara sätta er ner en fredagskväll och mysa ordentligt tillsammans.