En uteplats att njuta av

By admin, 2020-07-21

Vi svenskar älskar att sitta utomhus. Så snart de första blyga solstrålarna vågar sig fram någon gång kring april fylls uteserveringarna upp och grillen åker fram ur källaren. Därför vill vi också ha någon typ av uteplats eller motsvarande att vistas på. Här tillbringar vi långa ljumma sommarkvällar. Men också småkyliga dagar på våren och hösten. Eller varför inte börja morgonen med en härlig frukost utomhus.

Era behov styr

Hur du gestaltar din uteplats beror på dina individuella behov. Hur många är ni i familjen? Har ni ofta gäster? Tycker ni om att grilla? Är det en uteplats i innerstan eller får ni besök av vilda djur då och då? Grundläggande är för det mesta en golvyta av trä- eller stenmaterial. Denna bör underhållas regelbundet. Exempelvis med impregnering och inoljning samt genom att avlägsna eventuellt ogräs.

Förläng säsongen

En väl omhändertagen uteplats blir ett välkommet sätt att förlänga den härliga utesäsongen på. Så är fallet oavsett om den tillhör ditt permanenta boende eller ett sommarställe eller fritidshus. Mer inspiration för de sistnämnda alternativen finns bland annat hos Sorselestugan.se. De flesta vill ha någon typ av grillmöjlighet vid uteplatsen. Därutöver kan du möblera med en bekväm sittgrupp, funktionell och varierbar belysning samt inbjudande filtar och kuddar.