Att tänka på om ni vill flytta utomlands

By admin, 2019-10-02

Har ni börjat fundera på vad ni vill göra med era liv när kanske pensionen börjar närma sig. Kanske lockar ett liv utomlands med värme och ett betydligt lugnare tempo? Det finns en hel del att tänka på om ni vill flytta utomlands.

Om du väljer ett EU-land så har du rätt att bo och vistas upp till tre månader utan att behöva göra något. Det enda kravet är att du försörjer dig själv och naturligtvis ha en gällande sjukförsäkring. Om ni planerar att vistas längre än tre månader så måste en registrering ske hos myndigheterna i landet. Blir det längre än ett år så måste ni folkbokföra er i landet. Ert svenska medborgarskap finns alltid kvar likaså ditt personnummer. Man anmäler sin flytt hos Skatteverket med blanketter som kan laddas ner och fylls i.

Se till att vara väl förberedd innan ni kommer till ert nya land. Läs på så mycket som ni kan och kolla upp med andra som kanske redan har bosatt sig i det land som ni funderar på. Spanien och Portugal är populära länder att bosätta sig i. Det kan finnas anledningar som gör att man gärna tar med sig hela eller delar av sitt bohag ner till sitt nya boende. Ta kontakt med QPL Transport som ordnar frakten av era saker till Spanien eller Portugal på ett smidigt sätt. Allt är försäkrat under frakten från Sverige till det land ni flyttar.