5 sätt att slappna av

By admin, 2017-02-02

Vi upplever alla stress i våra liv emellanåt och då är det viktigt att veta hur man slappnar av. Exakt vad som fungerar kommer att variera från person till person, men här kommer några tips på aktiviteter man kan prova på.

Yoga

Många vänder sig till yoga för att slappna av och varva ned idag. Man behöver dock inte gå på en yogasession eller ens göra en hel timme för att kunna nå någon grad av avslappning. Ett tips från en yogainstruktör är att ligga på rygg, knäna böjd och fötterna platt mot golvet. Därefter lägger man händerna mot magen och bara andas. Redan efter 5 minuter finns det personer som upplever sig mer avslappnad och mindre stressad.

Ta ett bad

En annan välbeprövad metod för avslappning är den enkla ritualen av att ta ett bad. Är detta något man uppskattar bör man helt klart investera i ett badkar, och helst bör det ju vara ett fullångt så man får sträcka ut sig ordentligt. Många gillar även att blanda essenser och annat som även sprider behagliga dofter i samband med ett varmt och skönt bad.

Gå på en naturpromenad

Är man någon som gillar att gå i naturen kan detta vara ett väldigt bra sätt att slappna av. Bara genom att komma bort från civilisationen, även om det bara är ett stenkast, kan göra underverk för ens förmåga att få perspektiv och inte tänka på allt stressande som dyker upp i vardagen.

Kör ett träningspass

För somliga är det dock inget som är så effektivt som att faktiskt sätta kroppen i arbete och trötta ut den. Ett pass på ett löpband, träningscykel eller till och med ett styrketräningspass kan vara precis vad som behövs för att kunna göra sig av med stressen. Fysisk träning har faktiskt visats göra oss tåligare mot stress.

Lyssna på musik

Vi har alla ett personligt förhållande till musik. Vår favoritmusik har förmågan att snabbt och enkelt väcka positiva känslor i oss och förändra vårt humör. Genom att ta sig tiden att inte göra något annat än bara luta sig tillbaka och lyssna på musik är det många som funnit reducering i sin upplevda stressnivå.